Karate-fightern Anna-Johanna Nilsson bland första gruppen av uttagna till Europeiska Spelen

Ett dussin svenska deltagare har som första grupp tagits ut till Europeiska Spelen i Polen. De uttagna är en karateutövare, sex badmintonspelare och fem som ska tävla i taekwondo.
I karate blir Anna-Johanna ”A-J” Nilsson från Stockholm representant i 61-kilosklassen i kumite (fight), dit hon kvalificerat sig genom världsranking inom World Karate Federation (WKF) samt en bronsplats på EM i mars.

Europeiska Spelen avgörs i Polen med Krakow som huvudort 21 juni till 2 juli i år. Karatetävlingen går av stapeln i Bielsko-Bala 22-23 juni, med 96 deltagare från 34 länder. Det är tredje gången som karate är del av Europeiska Spelen.

– Den första uttagningen av ett dussin aktiva till Europeiska Spelen är nu gjord. Vi kommer att fortsätta med uttagningarna under maj månad. Totalt blir truppen ungefär 80 svenskar som kommer att tävla i Polen, där tävlingarna är mycket viktiga för många idrottare på vägen till OS i Paris 2024, säger truppchefen Peter Reinebo från SOK.

Europeiska Spelen förväntas locka cirka 7 000 deltagare och totalt delas det ut medaljer i 249 grenar. Ryssland och Belarus tillåts inte tävla i Europeiska Spelen.

Presskontakt Karateförbundet,
Patrik Nilsson
Sportchef Karatelandslaget
[email protected]