Svensk Karate 60 år!

2022 fyller Karate i Sverige 60 år, detta sedan idrotten fick sitt inträde i Sverige 1962.

Jubileumsåret uppmärksammas bl.a. genom en nationell kampanjvecka, med Karatens Dag som kick-off den 3:e september.

Karate kom till Sverige på 1960-talet och sitt första omnämnande som officiell idrott skedde genom Judoförbundet 1962, vilket är startskottet för jubileumsåren. Svenska Karateförbundet tillkom 2010, efter att i många år varit en sektion under Budo & Kampsportsförbundet. Sedan starten, alltjämt med Urban Andersson som ordförande, har medlemsantalet växt från ca 13 000 till närmare 25 000. Tack vare våra pionjärer och de eldsjälar som följt i deras fotspår, har nu svensk karate, 60 år senare, växt till närmare 330 klubbar utspridda över hela landet.

Nationell kampanjvecka – 60 år till!
Som hyllning till vår fina idrott och dess historia genomförs en nationell kampanjvecka i september, vecka 36. Syftet är enkelt – att få karate att synas! Och att fler kan upptäcka den livslånga glädjen vi erbjuder. Temat är #Karatefamiljen och #60årtill!

Den 3/9 inleds veckan med Karatens Dag. Den dagen och efterföljande vecka uppmuntras alla klubbar att ordna happenings och aktiviteter, såsom uppvisningar, prova-på och annat som kan generera uppmärksamhet till klubben och karate i stort, gärna i det offentliga rummet och i samarbete med er kommun, skolor och liknande. Ta gärna även tillfället i akt att under veckan organisera trevliga och intressanta evenemang för de egna medlemmarna. Samtidigt kommer förbundet att bedriva PR-arbete centralt för att skapa uppmärksamhet och vi kommer att tillhandahålla mallar och stöd innan veckan startar.

Grattis Karate-Sverige!