Vi välkomnar nya ledare i Landslaget

Tomas Norberg, Alexandra Haag och Andreas Fritsch förstärker landslagets organisation.

Tomas Norberg, har ansvar för Landslagets kommunikation, främst med Landslagets tävlande men även till exempel med klubbtränare och föräldrar. I direkta sportsliga frågor har Landslagets sportsliga ledare ansvaret, men i alla övriga sammanhang är Tomas ansvarig. Tomas har en bakgrund som aktiv förälder till en tidigare Landslagsmedlem, har varit styrelseledamot i en karateklubb och har deltagit i en arrangörsgrupp för tävlingar samt i arrangörsgruppen inför EM i Göteborg 2021, vilket tyvärr inte genomfördes på grund av pandemin.
Utöver sin bakgrund inom karate har Tomas haft ansvar som befäl inom Räddningstjänsten sedan 1988, dels med övergripande personalansvar, dels som insatsledare för 6 kommuner. Tomas har varit Räddningstjänstens representant i Brottsförebyggande Rådet (BRÅ). Varit drivande i ett internationellt projekt och genomfört föreläsningar för regeringen m.m. År 2015 mottog Tomas ett nationellt ledarskapspris.

Vi välkomnar Tomas som ledare med all sin erfarenhet av kommunikation och beslut, ofta i komplexa sammanhang

Alexandra Haag, är nu Lagledare för Landslagets tävlingstrupper för U14-U21 samt Tävlingscoach för kumite. Som Lagledare ansvarar man för att säkerställa att alla arrangemang och aktiviteter under tävlingsresor fungerar smidigt och effektivt. Uppdraget sträcker sig bortom det rent sportsliga och inkluderar att verka för en positiv och sammanhållen atmosfär för tävlingstruppen.

Samtidigt som Alexandra är ledare med fokus på tävlingar för Landslagets yngre tävlande, är hon även aktiv i Landslagets seniortrupp. Hon har en gedigen idrottsbakgrund och har varit aktiv i Landslaget sedan 2014. Alexandra är även Lagkapten och Mentor för Landslagets aktiva. Hon har varit tränare i distriktsverksamheten och arbetar som verksamhetsutvecklare för Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Alexandra har även arbetat som fritidsledare för barn och ungdomar och har erfarenhet av att leda grupper och skapa miljöer som är anpassningsbara för ett positivt lärande.

”Jag har alltid haft ett brinnande intresse för föreningsverksamhet och idrott. Att jag nu får möjligheten att jobba med Landslagets ungdomar ska bli både roligt och spännande. Jag ser fram emot att få hjälpa våra ungdomar att lyckas i de internationella arenorna.”

Alexandra har flera internationella meriter som senior, exempelvis; medalj i Karate1 Series A, 5:e placering i EM och flera Topp 10-placeringar i Karate1 Premier League. Hon har även varit rankad Topp 32 från 2017 till 2023.

Andreas Fritsch, Landslagskoordinator Planering & Läger. Uppdrag som Landslagskoordinator innefattar att fokusera på planering och ansvar för att koordinera och säkerställa genomförandet av större träningsläger och evenemang samt att bidra till en ständig förbättring av Landslagsverksamheten. Andreas har en gedigen bakgrund inom karate, både som klubbledare, domare och arrangör av tävlingar. Han har även varit ledamot i förbundets Tekniska Kommitté och är nu medlem i Organisationskommittén samt ordförande i Stockholms Karateförbund. Andreas har arrangerat SM, flera DM samt arrangerar Solna Karate Cup sedan 2012. Vi är ytterst glada att få Andreas som medlem i Landslagsledningen, där han med sin gedigna bakgrund kan bidra på flera plan med sin erfarenhet och nya perspektiv.