3 medaljer till Sverige på J-EM!

Här kommer summeringen av ett fantastiskt J-EM

William Tran tog hem den första svenska medaljen genom att vinna silver i kata junior. William gick till final efter att gått övertygande genom 3 omgångar med högst poäng i varje omgång! I semifinalen fick William hela 41,6 vilket var högst poäng genom hela klassen i kvalet. I finalen stod han mot Ivan Martin Montenegro från Spanien (rankad 3:a i världen i juniorklassen). William gjorde en mycket stark Ohan Dai som fick 41,6 men det räckte tyvärr inte mot Spaniens Suparinpei som fick 42,3. Därmed stod Spanien som segrare och William tog silvret. 

”Även om guldet hade varit grädden på moset så kände jag ändå att jag njöt i finalen” – Säger William

William Tran med Förbundskapten Emilio Merayo

Nästa medalj gick till Agnes Nyman i kadett -47 kg. Agnes gick starkt fram och slog ut Turkiet (4-0) och Irland (5-0). I kvartsfinalen stod Agnes mot Tyskland och såg ut att vinna. Men efter en förvirrande situation med domslut gällande för många varningar fick Tyskland igenom en protest och Agnes fick dessvärre se sig diskvalificerad. I återkvalet gjorde hon dock en stark comeback och slog ut Serbien med 2-0. I bronsfinalen stod hon mot Azerbajdzjans Fatima Mammadova som på fjolårets J-EM tog hem ett brons. Agnes tog första poängen och lyckades hålla övertaget och förstöra för sin motståndare in i det sista. Matchen slutade 1-0 och Agnes säkrade en bronsmedalj till Sverige!

”Jag var väldigt frustrerad över att jag först blev diskad och inte tog mig till final, men jag är väldigt glad att jag tog bronset” – säger Agnes

Tredje medaljen gick till Matilda Rosenlind i U21 -55 kg. Efter att ha slagit ut Slovenien, Cypern och Portugal gick hon en ruggigt jämn semifinal mot Ukraina. I matchens sista sekunder stod det 2-2 där Matilda hade senshu (övertag), men i absolut sista sekund fick Ukraina in en poäng. I bronsmatchen mot Tjeckien hade Matilda ett tydligt övertag med bra press på motståndaren. Efter en taktiskt genomförd match stod det 3-0 till Matilda när slutsignalen gick och hon kammade hem bronset!

Fr.v Förbundskapten Gulsah Tararbit, Agnes Nyman, Matilda Rosenlind och ass. Förbundskapten Chi Tsai.

Resten av truppen gjorde också fina insatser även om det inte räckte till medalj denna gång:

Tuva Westlund, kata kadett: Round 1 ❎

Taha Bechtioui, kadett -52 kg:

SWE-ISR (3-0) ✅

SWE-SVK (0-0) ✅

SWE-LUX (1-1) ❎

Saresh Zarei, junior -61 kg:

SWE-SLO (2-0) ✅

SWE-TUR (2-6) ❎

Ozzy Haag, junior -76 kg: SWE-GRE (0-9) ❎

Nematollah Noori, U21 -60kg: SWE-LAT(2-7) ❎ 

Cesar Navas Garcia, U21 -67kg: SWE-AZE (3-4) ❎

Ricky Haag, U21 -75 kg:

SWE-NED (4-2) ✅

SWE-SVK (5-7) ❎

Med ett av de bästa EM-resultaten någonsin är det en glad trupp och nöjda ledare som lämnar Cypern efter detta mästerskap!
Stort grattis säger vi till framgångarna!