Funktionärsutbildning på Bosön

Sverige har fått sina första Förbundslicensierade funktionärer i Sportdata. Organisationskommittén (OK) anordnade den första funktionärsutbildningen i sitt slag på lördagen den 27:e maj på Bosön. Förbundets nystartade Funktionärspool har därmed fått sin första kull.

16 deltagare från flera klubbar fick öva på de olika protokoll som används i kumite, lagkumite, Round Robin, kata med både flaggor och poängsystem. Teori varvades med praktik. Ove Viggedal, ordförande i Domarkommittén, var på plats och förklarade reglerna för poäng och varningar samt de vanligaste domartecknen. Matcher simulerades i salen med domargester och flaggor i kata och kumite. Deltagarna fick träna Sportdata på skarpa matcher med domare på två tatami när landslaget hade uttagningsmatcher, dvs i skarpt läge och klarade uppgiften utmärkt. 

Samtliga deltagare fick ett USB minne innehållande Sportdata-programmet, databas på en tävling för träning hemma och på klubben, komplett kursmaterial och en manual framtagen av OK för sportdata. I höst kör vi ytterligare två utbildningstillfällen i steg 1 och under 2024 kommer steg två av kursen introduceras.

Kursledare från OK var Siamak Rezaie, Andreas Fritsch och Kim Bergvall. OK vill passa på och tacka samtliga deltagare, landslagsledningen och DK för gott samarbete och väl genomförd utbildning!